Известие

Collapse
No announcement yet.

Педал на съединител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Педал на съединител

Колеги, педала на съдинитела ми застава по средата и започна много често да се налага да го избутвам с крак обратно. Търсих теми из форума ама нещо нищо не намерих. Дайте някаква идеа от какво може да е.
    Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.

Първоначално публикувано от nikolchoni Покажи съобщение
    Колеги, педала на съдинитела ми застава по средата и започна много често да се налага да го избутвам с крак обратно. Търсих теми из форума ама нещо нищо не намерих. Дайте някаква идеа от какво може да е.
    Намаля ли ти спирачната течност ?

Comment

Първоначално публикувано от Coyota Покажи съобщение
      Намаля ли ти спирачната течност ?
      И идеа си нямам, къде да проверя?

Comment

И идеа си нямам, къде да проверя?
        Като за начало колега трябва да вдигнеш капака на колата ... отваря се от едно лостче под волана ... и след това гледаш едно казанче бяло мисля трябва да е със жълта лепенка отгоре , ако пак ли не си ги проверяваш всички дето ги виждаш
        145 junior 1.4 16v 98
        KARANJETO E NAYKA !!

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...ED%E8%F2%E5%EB
          http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E8%F2%E5%EB%FF
          http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E8%F2%E5%EB%FF
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от jorkodj Покажи съобщение
            Като за начало колега трябва да вдигнеш капака на колата ... отваря се от едно лостче под волана ... и след това гледаш едно казанче бяло мисля трябва да е със жълта лепенка отгоре , ако пак ли не си ги проверяваш всички дето ги виждаш
            Не съм толкова прост колега само където не знаех кое казанче е за спирачната течност още повече, че беше забутано отзад надолу. Казанчето е почти празно(погледнато отгоре), много на гадно място е и не виждам рески Minimum и Maximum.

До колегата tonov, всичките тия теми съм ги преглеждал. Моя проблем не е същия. Педала не ми пада до долу да не може да се използва, а просто застава на средата и по някой път го избутвам обратно с крак. Иначе си отделя нормално.

Comment

И аз бях така -с чисто нов комплект съединител,но когато го пуснех си оставаше насредата педала,тъй че не се притеснявай колега,съвсем скоро ще ти остава в най-долно положение педалчето му ляво...и след смяна на помпата,тази която е в купето("горна",както и казват)- всичко си доийде на мястото
              THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
              http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related

Comment

А тази помпа няма нищо общо с нов комплект съединител предполагам? Моят педал е доста твърд, но си отделя добре...
                Last edited by DMS; d.m.y г., 18:06.

Comment

Когато гумичката на помпата се поразложи и надебелее, започва по-трудно да се движи в цилиндъра. Пружината и не е достатъчна, за да я върне обратно и тя се връща само до положението, до което я връща течността от работния цилиндър, под налягането на диафрагмената пружина на съединителя.
                  Това е валидно, ако ти стои постоянно на средата.
                  Понеже казваш, че като го вдигнеш и се оправя, има голяма вероятност да ти се е счупила пружината на педала и просто тежестта му да не може да преодолее пружината на помпата.
                  Провери първо пружината на педала, а после смени помпата.
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Нямам представа как е при дизелите,колега..,но нали ти казвам,като и доиде времето на помпата,щеш-нещеш ще трябва да се сменява,щото и на мен ми беше много чудно,как така съм с нов съединител,пък педала леко-леко пропадаше и в последствие остана в долна мъртва точка и 120 кинта литнаха ей-тъй на майтап за една нищо и никаква помпичка,но поне си сложих оригиналната такава...и вече половин година е ок
                    да видим занапред колко ще изкара
                    THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
                    http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related

Comment

Въпроса е дали да сменя помпата или целия съединител - каквато е уж диагнозата от това, че е твърд. Ще изчакам да се скапе тотално.

Не само че му свикнах, а и ми харесва Кракът ми е нон стоп във въздуха. Извинявам се за спама...
                      Last edited by DMS; d.m.y г., 19:12.

Comment

Страхотни сте колеги, ще се прегледа педала и горната помпа.

Comment

Страхотни сте колеги, ще се прегледа педала и горната помпа.
                          Колега, няма да ти казвам, че не се заяждам,а съвсем направо ще те светна

Тука не казваме "горна " и "долна" помпа, а помпа(това дето му викат "горна' и работен цилиндър. Тая дето и викат долна.
                          Това ни предпазва от и як после.

Извън конското, твърдият педал обикновено се дължи на износен съединител, но понякога при автомобили над 10 години е свързано и с маркуча между помпата и работния цилиндър. Гумата се разлага и се запушва. На това обикновено никой не обръща внимание.
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                          X